Intrededienst ds Jils Amesz
Terugblik startzondag en intrededienst

“De vreugde voert ons naar dit huis”, zo zongen we aan het begin van de dienst. Want zondagmiddag 26 september was het dan zover: de bevestiging en intrededienst van onze nieuwe predikant, waar wij zo lang naar toe hebben geleefd. Ds. Jils Amesz werd ingezegend door Ds. Corinne Groenendijk.
Het was een mooie, feestelijke dienst met als thema “Van U is de toekomst”. Dit is ook het jaarthema ons aangereikt door de PKN.

De lezingen waren Genesis 12:1-9 en Lucas 11:1-13.

“Wat zoeken we als we hier vandaag samen bijeen zijn?” zo begon Ds. Amesz zijn preek. We kunnen een ontmoeting zoeken; allemaal zijn we ooit op weg gegaan; iemand of iets heeft ons in beweging gezet. Ook Abraham gaf gehoor aan de stem die hij hoorde. Ook wij zijn met elkaar op pad. En vanaf vandaag is Ds. Amesz metgezel geworden in ons midden. Samen op weg. Naar de toekomst van God.

Het mooie lied bij het jaarthema “Onze Vader verborgen” werd daarna prachtig gezongen door de kleine cantorij.
We namen afscheid van medewerkers en ambtsdragers en verwelkomden de nieuwe medewerkers en ambtsdrager. Hannie de Bos is bevestigd als ouderling-scriba. Geroepen om samen op weg te gaan.
Er was prachtig orgel- en pianospel van Marco Kalkman en Mark en Henrike Schippers.

Na de dienst werd ds. Amesz toegesproken door de voorzitter van de beroepingscommissie en nu ook de nieuwe voorzitter van de kerkenraad, door ds. Kees Baggerman (consulent tijdens de vacatureperiode) en door Gert Tissink (voorzitter van de AK). Daarna was er volop gelegenheid voor felicitaties onder het genot van koffie, taart en een hapje en drankje.

De werkdagen van Ds. Amesz zijn dinsdag en vrijdag en woensdag is een “overloopdag”. Op deze dagen is hij aanwezig in de Wingerd of bezoekt gemeenteleden.

Namens de kerkenraad, Jacqueline Snijders, j.h.snijders@planet.nl

zie voor meer foto's het fotoalbum
terug

Agenda

wilgen knotgroep Krimpen

za 03 dec 2022 om 10:00 uur

Kerkdienst

zo 04 dec 2022 om 10:00 Zondagsdienst

Mevr D.A. Rietveld uit Bleiswijk

zo 04 dec 2022 om 10:00

Onze predikant


      
ds. J. Amesz   

 

Wingerdnieuws

       
                  
Wingerdnieuws                             Liturgie                                                                    

programma V & T

Verhuur


 verhuur

Volg ons via

                
kerk tv   
 

Adventskalender 2022