Zendingswerk in Afrika


Mark en Corine Godeschalk zijn deze zomer met verlof in Nederland. De Werkgroepen Vorming en Toerusting en Diaconie van de Wingerd organiseren op 23 augustus a.s. een avond waarop zij zullen vertellen over hun werk.
Benieuwd naar hoe het leven er uit ziet op een plek ruim 6000 kilometer hiervandaan?

Mark en Corine Godeschalk zijn sinds 2016 als zendingswerkers uitgezonden en werken in de Democratische Republiek Congo, in het hart van Afrika. Mark is tropenarts en Corine is biomedisch ingenieur.
Zij hebben twee zoons en een dochter: Thijmen, Aron en Aimée. 
De familie is uitgezonden vanuit de Hervormde Gemeente Delfshaven in Rotterdam, met de GZB. Mark is afkomstig uit de Wingerdgemeente in Krimpen aan den IJssel, zoon van onze gemeenteleden Jan en Marijke Godeschalk.


 
In het noordoosten van de Democratische Republiek Congo zorgen veiligheidsproblemen, armoede en corruptie ervoor dat de gezondheidszorg onder druk staat. Patiënten moeten lange afstanden afleggen voor behandeling. Het kerkverband Communauté Emmanuel wil hen helpen met goede medische zorg. Vanuit Bunia zetten Mark en Corine zich in voor de ontwikkeling van het medisch bureau van de kerk en werkt Mark in de verschillende gezondheidsstructuren van de kerk om de zorg te verbeteren en om het Evangelie zichtbaar te maken. Corine ondersteunt de kerk ook in het uitvoeren van projecten op het gebied van jeugd, zondagsschool, discipelschap en evangelisatie onder Pygmeeën.
Zo willen ze zich met de Communauté Emmanuel inzetten om in de gebroken samenleving van Congo hoop te bieden en Gods liefde te laten zien aan de mensen in Congo.
Op 23 augustus komen Mark en Corine vertellen over hun werk en het werk van de kerk in Oost-Congo.
Ze zullen vertellen hoe hun uitzending begon in Rwanda en hoe ze zich geroepen voelden om naar Congo te verhuizen.
Met foto’s zal een indruk worden gegeven van hoe het leven in Congo is, de kerk, de school, de zorg, de huizen, de wegen en meer. 
Ze nemen ons mee in een dag werken in een ziekenhuis en de samenwerking met Congolezen.
Ook zullen ze iets delen van de impact van onveiligheid op het leven van Congolezen en op hun eigen leven in de afgelopen jaren. Er zal uitgebreid te tijd zijn voor vragen en verdieping. “Ondanks al het geweld, de armoede en rechteloosheid in Congo blijven mensen op God vertrouwen. Hun veerkracht en hun geloof maakt elke keer weer diepe indruk.” 

Lees meer over Mark en Corine en hun werk op www.gzb.nl/zorgincongo.

Van harte welkom vanaf 20.00u (inloop 19.30u) in de Wingerd. 
Berend Wierenga
Vormingentoerusting@wingerdkrimpen.nl
 
terug

Agenda

Kerkdienst

zo 01 okt 2023 om 10:00 Zondagsdienst

Dhr. E. Bakker Houten

zo 01 okt 2023 om 10:00 uur

Klusploeg

ma 02 okt 2023 om 13:00 uur

Onze predikant


      
ds. J. Amesz   

 

Wingerdnieuws

       
                  
Wingerdnieuws                             Liturgie                                                                    

programma V & T

Verhuur


Volg ons via

                
kerk tv